BIG BROTHER RELOADED

shuu-liniste

Panică generală în rândul românilor ce trimit mesaje în genul:

-începând din 20 ianuarie toţi operatorii de telefonie fixă şi mobilă , adică ROMTELECOM, RDS&RCS, ORANGE, VODAFONE, COSMOTE, ZAPP, etc. sunt obligaţi să stocheze timp de 6 luni următoarele date despre toate convorbirile noastre telefonice: de unde vorbim, cu cine (nr. de telefon şi numele şi adresa abonatului), locaţia celui care este apelat, când şi cât vorbim.

Cu toate acestea această lege nu priveşte nici ascultarea telefoanelor, şi nici interceptarea comunicaţiilor, ci păstrarea datelor de trafic internaţional.

Legea ar putea fi normală, doar dacă DNA şi DIICOT ar fi de bună credinţă. La ei important este nu pe cine ai reuşit să prinzi, ci câţi. Pentru unu de la DNA, diferenţa între a-l prinde pe un ministru că ia spagă sau pe un poliţist de circulatie e egală cu zero. Promovarea nu contează, atât cât păstrarea unor indemnizaţii gigantice ce nu sunt per persoane ce au obţinut condamnarea, ci pe câţi au trimis în judecată. Deci, un procuror DNA va fi extrem de apreciat dacă a trimis în judecată, pe probe false sau reale, 100 de persoane, chiar dacă 99 vor fi achitate, pentru că probele erau false sau insuficiente. În schimb, unul care trimite 5 oamenii în judecată şi obţine condamnarea tuturor va fi foarte prost văzut. În plus, acolo ajungi dacă ai pe cineva. La un moment dat cineva o să-ţi ceară un favor. Iar acel favor este, de regulă, o informatie pe care, cu noua lege o poţi obţine foarte uşor.

Scurt pe doi, legea asta ne afectează pe toţi. Putem ajunge în colimator fără nici un motiv, (şanse mici, totuşi) sau putem să continuăm să trăim într-o ţară în care nimic nu se întamplă aşa cum ar trebui (şanse de 100 %).

Obişnuiţi să facem din ţânţar armasăr, am ajuns să etalăm democraţia prost înţeleasă prin semnări de petiţii împotriva sistemului. Da, sunt de acord, ar trebui semnate aceste petiţii pentru a se şti că ne pasă de viitorul nostru, şi că nu suntem indiferenţi, în ceea ce priveşte libertatea noastră. Drepturile noastre private nu ar trebui încălcate, dar dacă citim cu atenţie legea, aceasta este destul de bine gândită pentru a nu se lansa proteste împotriva lor, a Guvernului.

http://www.cdep.ro/proiecte/2008/400/30/9/pr439_08.pdf

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s