BISERICA- INSTITUŢIE SAU LĂCAŞ DE CULT?

hp_realm_of_death3

Multă lume începe să se desprindă de biserică datorită asocierii cu preoţii, care îşi fac pe zi ce trece tot mai multă publicitate negativă, ei fiind în mare parte asociaţi cu ideea de viol, tâlhărie sau chiar droguri sau contrabandă.

Tot mai mulţi oameni sunt adepţi ai ateismului, deoarece principiile în care credeau le-au fost distruse. Poruncile după care se ghidau în viaţă au fost disipite în negura timpului, şi cuvântul Domnului a fost luat de prea multe ori în derâdere de cei ce propovăduiesc cuvântul Său, ca oamenii să mai poată crede în ceva care le-ar putea aduce alinare. Prin urmare sfântul lăcaş de cult care odată avea puteri mistice pentru orice credincios a ajuns să fie o bătaie de joc nu numai pentru lumea credincioasă cât şi pentru aşa-zisul cler.

În decembrie ’89 uşile Catedralei au fost închise, şi creştinii ce căutau alinare şi adăpost în sânul bisericesc, au fost alungaţi. Ce spune acest lucru despre cler, că sunt mai păcătoşi decât oamenii de rând, ajungând astfel biserica să fie o instituţie, poate chiar o instituţie păgână.

Plătim culte peste culte, ajungând astfel ca şi biserica să fie un fel de Fisc, să plăteşti ca să fi credincios! Plătim ca să ni se închidă uşa în nas, să mergem la Catedrală la ora 20:00 şi să ni se închidă uşa în faţă pentru că la ora aceea se închide. Când am întrebat cum de Catedrala se închide la acea oră mi s-a răspuns “Aici nu e Non-stop”! Si când am întrebat dacă şi credinţa are ora de închidere, nu mi s-a răspuns, sau mă rog luând în considerare ignoranţa aş putea deduce singură răspunsul 😉

Sfatul meu pentru toţi ce mai au răbdare şi bani 😀 ca să mai creadă: Credeţi în sinea voastră, nu vă duceţi la Biserică pentru a deveni farisei!

“And when you pray, do not be like the hypocrites, for they love to pray standing in the synagogues and on the street corners to be seen by men. I tell you the truth, they have received their reward in full. But you, when you pray, go into your closet, and when you have shut the door pray to your Father which is in secret, and your Father which sees in secret will reward you openly.” [Matthew 6:5-6]”

www.geocities.com/go_darkness/god-kingdom.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s