OPRIŢI CALIGRAFIA DE INTERNET- A LUAT-O RAZNA!!!


Acum câteva zile mi-a captat atenţia o parodie la adresa poveştii lui Creangă- Capra cu trei iezi, scrisă într-un format aproape hieroglific kpra coo 3ezi, unde un individ la fel de revoltat ca şi mine vorbea de schimarea înţelesurilor cuvintelor, ideea fiind că înţelesurile rămân, dar nu pentru noi cititorii neavizaţi ce nu putem înţelege textul cheie ce-l avem în faţa noastră. Această scriere pornind de la aşa-zisele reţele de socializare unde ca să pari ‘kewl’ adică ‘cool’ trebuie să aduci ceva nou şi începi să scrii ca un retard, care nu are cunoştinţe bune de limba română, dar el scrie într-o engleza pocită, deloc înţeleasă de mediul cunoscător.

Problema mea adevărată nu sunt aceste reţele de socializare, ci modul în care s-a ajuns să se scrie. De la hieroglife la picturi rupestre cred că nu s-a scăpat nimic, şi faza tristă e că acest gen de oameni nici nu stiu ce înseamnă hieroglifele sau picturile rupestre.

Readaptarea poveştii chiar era scrisă de un om inteligent în maniera unui pamflet foarte bun adaptat zilelor noastre, problema mea e că sunt aproape sigură că readaptarea poveştii a fost citită de mai mulţi oameni decât povestea în sine, scrisă de Ion Creangă sau numele acestuia putând fi adaptat la Ion pictură rupestră sub formă de creangă.

Dacă nu sunteţi de acord cu mine foarte bine. Nu vă sfiiţi să-mi aduceţi contraargumente!

Advertisements

One thought on “OPRIŢI CALIGRAFIA DE INTERNET- A LUAT-O RAZNA!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s