Eroii nu mor niciodată!!!

Eroii nu mor niciodata

Mă uit cu jind la vecinii noştrii unguri, care reuşesc an de an să se mobilizeze exemplar pentru a rememora anii revoluţiei din anii ’50,ăsta fiind doar un exemplu încă crud în mintea mea şi total aleator; nu pot să nu am o strângere de inimă când mă gândesc că anul trecut la marşul comemorativ organizat în Timişoara au participat aproximativ 200 de oameni, la fel ca-n 2006.
Cred încă, cu tărie, că, mai ales în Timişoara, ar trebui să nu ne mai căutam scuze în a nu participa, dacă nu la marş, măcar printr-o lumânare aprinsă în amintirea celor care ŞI-AU DAT VIAŢA, pentru ca noi să ne bucurăm de anumite libertăţi pe care ei nici nu le puteau visa măcar.
Trebuie să punem în balanţă şi sistemul pe care l-au înfruntat ei atunci, un sistem incredibil de opresiv şi în cadrul căruia orice manifestare de protest avea consecinţe greu de închipuit astăzi. Tocmai de aceea gestul lor trebuie preţuit, trebuie rememorat şi într-un final transmis din generaţie în generaţie spre neuitare….ei au fost nişte adevăraţi eroi…să le fie tărâna uşoară!

P.S.: Miercuri, 17.12.2008 în Timişoara va avea loc marşul revoluţiei în amintirea martirilor ucişi cu dreptatea în mână.
Plecarea va fi din faţa Catedralei, ora 19.00.

http://shakeyourstructure.wordpress.com/ posted this article.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s